Cumhur İttifakı’nda seçim kanunu çatlağı: Ben evet demeyeceğim

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret eden BBP Genel Lideri Mustafa Destici Meclis’te görüşülmeye devam eden AKP ve MHP’nin sunduğu seçim kanunu maddesine evet demeyeceğini deklare etti.

Büyük Birlik Partisi Genel Lideri Mustafa Destici, Kocaeli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette oda idare şurası üyeleri ve komite liderleri ile bir ortaya gelen Destici, sıkıntıları dinledi. Buluşmada Destici, oda yöneticilerinin sorularına da karşılık verdi. Kocaeli Gazetesi’nden Serhat Güneş’in haberine göre, Meclis’e gelen seçim kanunu hakkında konuşan Destici, “Biz hükümet üyesi değiliz lakin Cumhur İttifakı ortağıyız. örneğin Meclis’e seçim kanunu yasası sunuldu. Görüşmeye başlandı. Biz de bunu parti heyeti olarak konuştuk. Lakin bizim istediğimiz üzere yasa çıkmadı” dedi.

“Evet demeyeceğim”

“Biz baraj sıfır olsun ya da yüzde 3 olsun dedik. Hazine yardımı kaldırılsın ya da adil dağıtılsın ya da seçimlerde ön seçim kesinlikle uygulansın. Partilerin başkanlarının iki dudağından çıkmasın diye bunları öncelemiştik. Sonuçta 3 partili bir ittifak. İki parti bir noktada anlaşınca üçüncü olan biz ittifakın dışına çıkacak değiliz” diyen Destici, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Ha ne yapacağım; diyelim ki bana sordular. Ben evet vermeyeceğim fakat çıkıp ittifak hassasiyeti olduğu için söylemiş olduklerimin haricinde daha fazla şey söylersem bu istismar edilir. Hakikat da olmaz.

En azından 10’dan 7’ye düşmesi hasılattır ancak sıfır olmadı diye Cumhur İttifakı’nı bozacak değiliz. Büyük Birlik Partisi ne Meclis’te ne de kamuoyunda yanlış olan hiç bir şeye sessiz kalmamıştır.

Biz kendimize nazaran milletin istikbalini önceleyerek ferdi hiç bir teklife evet demedik. İnfaz yasasında evet demedik. Kişinin şahsa olan cürmünü devlet affedemez. Devletin af yetkisi olmamalı.

Bizim hassasiyetimiz bu. Bugün Ukrayna’nın başına gelenlerin yarın bizim başımıza gelmeyeceğini garantisi yok.”