Conte, 'kesintiler, güvencesiz istihdam ve eğitim hakları risk altında, Bernini durmalı'**

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Üniversitemizi ve araştırmalarımızı etkileyen kesintiler ve zararlı reformlar bağlamında sendika örgütleri ve öğrenci, doktora öğrencisi ve araştırmacı dernekleriyle görüştüm. Oda ve Senato Kültür komisyonlarındaki grup liderleriyle birlikte Antonio Caso Luca Pirondini ve gençlik ağımızın temsilcileri olarak, üniversite fonunda yapılan ciddi kesintilerden başlayarak, bütçemizin yarısını ayıracak olan ciddi kritik konuları tartışmaya açan, oybirliğiyle alınan, çok net ve alarm çığlıklarını dinledim. Üniversite personelimizin ve araştırmacılarımızın geleceği üzerinde bugünden yük oluşturan güvencesiz istihdamın artmasına yol açacak sözde 'ön rol' reformundan, risk altındaki üniversitelerin yenilenmesine kadar ilerleyerek, Manevra olarak bir euro tutarında herhangi bir hüküm konulmayan sektör sözleşmesi”. 5 Yıldız Hareketi'nin başkanı Giuseppe Conte bunu bir notta yazdı.

“Öğrencilerin makul bir barınma bulmalarını engelleyen yüksek kiralar ile giderek az sayıda kişi için bir ayrıcalığa dönüşen eğitim hakkını riske atan kesintiler arasında uyandırdığı alarmı da unutmamak lazım.” Bu kabul edilemez ve hükümetteyken gösterdiğimiz ilgiden çok farklı, İtalyan üniversiteleri tüm Avrupa sıralamalarında son sıralarda yer alıyor ve bu da bizim rekabetçi olmadığımız ve mükemmelliğimizi koruyamayacağımız anlamına geliyor. kısa battaniye, ancak kısa çünkü hükümet Askeri harcamalara odaklanıyor ve bankaların ve silah endüstrilerinin ekstra karlarını vergilendirme cesaretine sahip değil. Üstelik Pnrr'ın kaynaklarını harcayamayan bir Yöneticimiz var”.

Conte, “Tüm bu nedenlerden dolayı, Bakan Bernini'ye bir çağrıda bulunuyoruz: Durun ve rotayı büyük ölçüde değiştirin. İtalyan üniversitelerini ve araştırmalarını kurtarmak için hâlâ zamanımız var, ancak zaman daralıyor”, diye bitiriyor Conte.