“Pesciarola, manav, cekettonya kraliçesi, köylü, saatlerce devam edebilirim… Beni demagojiyle mi suçluyorlar? Herhangi bir şeyle suçluyorlar. Başbakan olduktan bir buçuk yıl sonra, benimle tanışan insanlar hâlâ Bana Giorgia deyin, arada bir mesafe yaratılabilirken: İnsanların bana bu şekilde hitap etmesinden ve hala tanıdık demesinden gurur duyuyorum, ben halktan gelen bir insanım, bu lakapların, borgatara ve pescarola'nın ne olduğunu anlamıyorlar. , bana hakaret değil …”. Başbakan Giorgia Meloni, Milano'da Maurizio Belpietro ile 'Giorno de La Verità' için yaptığı röportajda bunu yineledi.
“Cottarelli, mezun olduğu ve başarılı olduğu için Doktor Cottarelli olarak anılmak isterken -diye devam etti-, İtalya'da mezun olacak durumda olmayan ve hâlâ birçok hedefleri olabileceğini bilmeleri gereken insanlar olduğunu hatırlıyorum. Geleceğin, başlangıç koşulların tarafından belirlenir, asla benim dünyam olmayacak.”
“Cottarelli, mezun olduğu ve başarılı olduğu için Doktor Cottarelli olarak anılmak isterken -diye devam etti-, İtalya'da mezun olacak durumda olmayan ve hâlâ birçok hedefleri olabileceğini bilmeleri gereken insanlar olduğunu hatırlıyorum. Geleceğin, başlangıç koşulların tarafından belirlenir, asla benim dünyam olmayacak.”