CHP’li Öztunç’tan Erdoğan’a reaksiyon: Devletin uçağına binip, devletin parası ile konaklayıp umre olmaz

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lider Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan‘ın Suudi Arabistan’daki umre ziyaretine reaksiyon göstererek, “Suudi Arabistan’a gidip, devletin imkânları ile konaklayıp, devletin imkânları ile umre olmaz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova’daki Pako Sokak Hayvanları Ömür Yerleşkesi’nin açılışına katılan CHP Etraf ve Tabiat Haklarından Sorumlu Genel Lider Yardımcısı, Kahramanmaraş milletvekili Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretiyle ilgili olarak, “Daha düne kadar ‘katil’ dediklerinin ayağına gidiyorlar 3-5 dolar için. Biliyorsunuz kimin gittiğini. İki gündür Suudi Arabistan’da Sayın Cumhurbaşkanı. Hani katildi bunlar? Hani Kaşıkçı cinayeti. ‘Biz enayi miyiz’ diyordunuz.” ifadelerini kullandı.

Öztunç şunları söylemiş oldu:

“Hani katildi bunlar?”

“Birileri vatandaştan toplanan vergiyi bu biçimdesine faydalı tesislere yatırır, birileri de öteki işlere yatırır. Birileri dik dik konuşur, 3-5 kuruş için diklikleri sarfiyat. Daha düne kadar ‘katil’ dediklerinin ayağına gidiyorlar 3-5 dolar için. Biliyorsunuz kimin gittiğini. İki gündür Suudi Arabistan’da Sayın Cumhurbaşkanı. Hani katildi bunlar? Hani Kaşıkçı cinayeti. ‘Biz enayi miyiz’ diyordunuz. Artık ne oldu da koşa koşa Arabistan’a gittiniz üç beş dolar için.

Hadi onu da geçtik. Sayın Cumhurbaşkanına İzmir’den davette bulunmak istiyorum; Sayın Erdoğan dün Suudi Arabistan’da bakanlarınız ve aileniz ile umre yapmışsınız. Allah kabul etsin, eyvallah. Soruyorum; bunu devletin parası ile mi yoksa kendi paranızla mı yaptınız? Şayet devletin parası ile yaptıysanız burada bir sorun var. Orada her insanın hakkı var. Herkesten helallik almak zorundasınız. Bir kişi BİLE ‘helal etmiyorum’ derse o umre olmaz. Kabul olmaz. Kendi paranla yaptıysan eyvallah orada bir eza yok. Fakat devletin uçağına binip, devletin uçağıyla bakanlar, maaile, daima birlikte Sudi Arabistan’a gidip, devletin imkânları ile konaklayıp, devletin imkânları ile umre olmaz. Haksız mıyım İzmirliler. Birileri devletin imkânları ile bunları yaşıyor, oburu de vatandaşın vergisini bu biçimde hoş tesislere harcıyor. Bunu lisana getirmek de bizim boynumuzun borcu.” (ANKA)