CHP’li Özgür Özel’in İsmail Çataklı’nın kardeşine yönelik “FETÖ” açıklaması AKP’yi karıştırdı: Soylu ve Bozdağ’ın ortası gerildi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel’in İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin FETÖ firarisi olduğuna yönelik açıklaması AKP’yi karıştırdı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine nazaran, evvelki gün yapılan kabine toplantısında Bakan Soylu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı suçladı. Soylu, Çataklı’ya sahip çıkmaya devam ederek Özel’in gündeme getirdiği FETÖ açıklamalarına ait kelam konusu ayrıntıların yargıdan sızdırıldığını öne sürdü. Yardımcısı Çataklı’nın kardeşi hakkındaki savları araştırmayan Soylu’nun telaffuzları ise kabinedeki kimi isimleri rahatsız etti.

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, iktidarın “terör soruşturması” diye isimlendirdiği, İçişleri Bakanlığı tarafınca İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı hakkında hazırlanan raporun savcılığa teslim edilmesini değerlendirirken İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın kardeşinin “FETÖ firarisi” olduğunu deklare etti. Özel şunları kaydetti:

““İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyorum, bakan yardımcının İsmail Çataklı’nın kardeşi FETÖ firarisi mi değil mi kardeşim? Çık de ki değil. Benim bakan yardımcımın kardeşi FETÖ firarisi değil de. daha sonrasında oturalım konuşalım. Terbiyesizliğin de bir haddi, hududu var.”

Özel’in bu kelamlarına Çataklı, Twitter hesabından karşılık verdi. Kardeşinin 32 yıldır yurt haricinde yaşadığını belirten Çataklı, “Sen söyleyince baktım, hakkında ihbar var. Gelir adalete hesabını verir” sözleri kullandı.

TIKLAYIN – Soylu’nun yardımcısı İsmail Çataklı, kardeşi hakkındaki FETÖ ihbarını, CHP’li Özgür Özel söyleyince öğrenmiş