CHP’li Kasap’tan Bakan Koca’ya: Bugün için bir hastaniçin randevu almak azaba dönüştü, sizi vazifeye çağırıyorum

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP’li Ali Fazıl Kasap, devlet hastanelerinde yaşanan randevu sorunun devam ettiğini belirterek, Sıhhat Bakanlığı yetkililerini nazaranve çağırdı. Kasap, “Bugün için bir hastaniçin randevu almak azaba dönüştü. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’yı bakılırsave çağırıyorum. TBMM Sıhhat Komitesini vazifeye çağıyorum” diye konuştu.

CHP Kütahya Milletvekili TBMM Sıhhat, Aile, Çalışma ve Toplumsal İşler Kurulu Üyesi Ali Fazıl Kasap, devlet hastanelerinde randevu sıkıntısının bitmediğini lisana getirerek vatandaşın mağdur edildiğini söylemiş oldu.

Muayene randevularının günler daha sonrasına, tetkik randevularının ise aylar daha sonrasına verildiğini belirten Kasap, Merkezi Doktor Randevu Sistemi (MHRS) ve Alo 182’ye ise ulaşılmakta sorun yaşandığına belirterek Sıhhat Bakanlığı yetkililerini nazaranve çağırdı.

Yirmi yıllık AKP iktidarının halkı hastaniçin randevu alamaz hale getirdiğini belirten Kasap şöyleki konuştu:

“Bugün Türkiye’de sıhhat sistemi bir açmaz içerisinde. Tabiplerimiz bugün Türkiye’de kalmak istemiyor. Çalışma şartları düzeltilmediği takdirde ilerleyen günlerde bu kriz kendini fazlaca daha fazla hissettirecek. Doğal olarak sıhhat sisteminde yaşanan bu açmaz vatandaşımız da derinden etkiliyor. Bugün için bir hastaniçin randevu almak azaba dönüştü. Artık kuyruklar meskende, telefonlarda! ‘Sağlıkta çağ atladık’ diyenler ne doktorlarımızın ne sıhhat çalışanlarımızın ne de vatandaşımızın yaşadığı problemleri görmüyor. Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’yı bakılırsave çağırıyorum. TBMM Sıhhat Komitesini nazaranve çağıyorum.”