“Bu Pd’de kendimi rahatsız hissediyorum, bu yüzden istifa ediyorum”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Sayın Başkanım, önümüzdeki birkaç gün içinde Senato’dan istifamı sunacağım ve Meclis tarafından onaylanması gerekecek. Bu kolay bir seçim olmadı”. o yazıyor Carlo Cottarelli Cumhuriyet’e. Fabio Fazio’nun Rai3’te TV’de yaptığı duyuruyla birlikte, Demokrat Parti’nin bağımsız senatörü olarak istifasının nedenlerini açıklayan bir mektup. “Milano Katolik Üniversitesi tarafından sunulan, lise öğrencilerine yönelik yeni bir Ekonomi ve Sosyal Bilimler Eğitimi Programı’nı ücretsiz olarak yönetmek ve yönetmek için Senato’dan ayrılıyorum”. Ve Senato’daki şu anki konumumla karşılaştırıldığında, iki şey Katolik Üniversitesi’nin bana yaptığı teklifi kabul etmeyi kolaylaştırdı. Birincisi, bu tarihsel anda bana öyle geliyor ki parlamenter yaşamda çok ama çok fazla husumet var. Genellikle pozisyonlar ‘taraflı’ olarak ifade edilir ve tartışmalar sadece rakibe saldırmak için bir fırsattır. Belki o zaman, benim küçük yolumla, dışarıdan ekonomi politikaları hakkında yorum yapmak için geri dönerek, ne düşündüğümü söyleyerek ülkeye daha faydalı olabilirim. otosansür riski olmadan” .

“İkinci olarak, Elly Schlein’ın seçilmesinin Demokrat Parti’yi inandığım liberal demokratik fikirlerden daha da uzaklaştırdığı inkar edilemez (sadece yeni Sekreterliğin yapısına bakın) – altını çiziyor -. Pd sola (. ..) Bunu söyledikten sonra artık birkaç konuda tedirginim”.

“Daha spesifik bir düzeyde, son zamanlarda Demokrat Parti’nin pozisyonlarını paylaşmadığım birkaç durum oldu, örneğin İş Yasası’nın bazı yönleri, akaryakıt üzerindeki tüketim vergilerinin artması, Süper ikramiye üzerindeki fren ve Valditara’nın önerdiği gibi, yaşam maliyetinin yüksek olduğu bölgelerde yaşayan öğretmenler için ek tazminat. Atıktan enerji santralleri, kiralık rahimler ve kısmen de nükleer enerji konusunda da Elly Schlein’dan farklı pozisyonlara sahibim”, Cottarelli’yi savunuyor.

“Birileri diyor ki, bu farklılıklara göre meclis grubunu değiştireyim. Bu adil olmaz, çünkü ben nispi sistemle seçildim ve bu nedenle seçmenler tarafından doğrudan adımı seçmeden seçildim. Seçilmeyenlerden birincisi. Demokrat Parti’deki sandalyeleri kaybetmeden benim yerimi alacak. Bana öyle geliyor ki – o sonuca varıyor – en doğru seçim”.