Bologna'da Ramy alayı sırasında çıkan çatışmalarda sinagog tahrip edildi: Belediye başkanının öfkesi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
10 polisin yaralandığı Ramy Elgaml gösterisinin ardından çıkan çatışmalarda, Bologna'da sinagog da gece boyunca tahrip edildi şehrin. Bunu bildirecek olan şehrin belediye başkanı Matteo Lepore.

''Yahudi cemaatiyle dayanışma içinde olduğumu ifade ettiğim Bologna Sinagogu'na yönelik vandalizm ve tehdit eylemlerine karşı özellikle endişe duyulmalıdır. İlk andan itibaren Hera ve yerel polis personeli duruma müdahale ederek, gece boyunca oluşan hasarın temizlenmesi ve onarılması için çalıştı. Pazar günü de devam edecek bir iş'' diyerek kınadı Lepore.

''Bu gece müdahale eden tüm kolluk kuvvetleri personeline teşekkür etmek istiyorum, ayrıca insanların ve eşyaların güvenliğini korumak için gerçekten karmaşık ve tehlikeli koşullarda çalışmak zorunda kaldılar. Büyük bir profesyonellik ve görev duygusuyla hareket ettiklerini ekliyor. Desteğimiz ve minnettarlığımız onlaradır. Bu şiddet içeren toplantıyı destekleyenlerin internetteki açıklamalarına rağmen siyasi bir gösteri olmadı, yalnızca yıkım yaşandı. Muazzam bir ciddiyet gerçeği. Bolonya vatandaşları adına sorumluların tespit edilmesini talep ediyorum, çünkü çok sayıda görsel mevcut. Yönetim olarak ihbarda bulunacağız ve tazminat talep edeceğiz. Bologna'yı mahvetmenin hiçbir haklı nedeni yok. Son olarak herkesi sakin olmaya davet ediyorum. Kurumlar yaşananlarla birlik olarak yüzleşecektir.”

Şehir gerillası Ramy için yürüyüşte, 10 polis yaralandı

Dün gece Bologna'da Ramy yanlısı gösteride çıkan ayaklanmalarda 10 polis yaralandı. Şu anda iki protestocunun olduğu bildirildi ancak daha fazla soruşturma sürüyor.

Bu, 23 yaşında bir kamu görevlisine direnmek, ağır suç teşkil edebilecek nesneler taşımak, gösteri bildiriminde bulunmamak ve yalan beyanda bulunmak ve direnmek ve kamuyu ağır yaralamakla suçlanan 30 yaşında bir kişidir. resmi, bildirimde bulunulmaması ve yanlış beyanda bulunulması. Dün geceki yürüyüşte şişeler, kağıt bombalar ve sis bombaları atıldı. Şehirde terasların yıkıldığı, çöp kutularının devrilip ateşe verildiği şehir savaşı sahneleri vardı.

La Russa'dan Calderoli'ye tepkiler

“Roma ve Bologna'da meydana gelen, çok sayıda suçlunun bir polis karakoluna kağıt bomba attığı, polise saldırdığı ve bir sinagoga saldırdığı çok ciddi şiddet olaylarını kesin ve tam olarak kınadığımı ifade ediyorum. Bu olaylara hiçbir gerekçe, hiçbir hoşgörü kabul edilemez. ne yazık ki endişe verici bir sıklıkta tekrarlanmaya devam ediyor” diye yazıyor sosyal medyada Ignazio La RussaSenato Başkanı. “Benim kişisel yakınlığım ve Cumhuriyet Senatosu'nun yakınlığı Roma ve Bologna belediye başkanlarına, polis kuvvetlerine ve Yahudi cemaatine aittir”, diye bitiriyor.

“Cuma günü Torino'da bir polis karakoluna saldırı ve dün Roma'da meydana gelen, alışılagelmiş sokak şiddetinde sekiz polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan ciddi olaylar ve Bologna'da tarihi merkeze ve hatta bir binaya zarar veren ciddi yıkım. Sinagoga yapılan saldırılar, haftalardır tanık olduğumuz şiddet ve Yahudi karşıtlığı girdabının doruk noktasıdır.” Birliğin senatörü öyle söylüyor Roberto CalderoliBölgesel İşler ve Özerklik Bakanı Calderoli, “Aylardır” diyor, “Milano'da her cumartesi günü organize göstericiler Yahudilere, İsrail'e ve Yahudi halkına karşı, Senatör Liliana Segre gibi antisemitizme karşı mücadelenin sembolik isimlerine karşı Siyonist karşıtı sloganlar attılar. Aralık ayından bu yana birçok kez gücendirildi ve tehdit edildi – genç Ramy'nin Corvetto'da ölümüne yol açan trajik olaydan, herkesi üzen bir trajediye kadar – bu haberin bahanesi, bu haberin bahanesi olarak kullanıldı. Milan ve diğer şehirler yanıyor ve her şeyden önce rahatsız edici olamayacak kadar artan bir örgütlenme ve şiddet ile polise hakaret ediyor ve saldırıyor.”

“Neler oluyor? Geçtiğimiz aylarda söylediğimi tekrarlıyorum: Ortalıkta kötü bir hava var, Yahudi düşmanlığı, ırkçılık, şiddet, beni endişelendiren bir ortam var ve bir kez daha bunun bir yönü olabilir mi diye merak ediyorum. Bunun arkasında benim”, diye devam ediyor Kuzey Ligi temsilcisi, “yürüttükleri zorlu çalışmalar ve karşılaştıkları riskler nedeniyle her zaman güvendiğim ve şükranlarımı sunduğum polis güçlerimiz ile tam bir dayanışma içerisindeyim ve bu bağlamda. Yeni olan kahraman jandarma aklıma geliyor Yıl Arifesi, Rimini bölgesinde bir katliamı önledi ve Yahudi cemaatiyle dayanışmayı da ön planda tuttu. Bu arada, üç gün önce Torino'da ve dün Bologna ve Roma'da yaşanan bu şiddetin sorumlularının tespit edilip yargılanmasını umuyorum. Kanunlarımız gerektiriyor”, diye bitiriyor Bakan.

“Bologna Sinagogu'na nefes nefese yüzlerle ve kar maskeleri takan düzinelerce insanın saldırısı, muhtemelen kısa bir süre önce bir Eyalet Polis Komiserine saldıranlarla aynı kişiler tarafından gerçekleştirilmiştir, tüm güçlerin politikaları tarafından kınanması gereken ve son derece ciddi bir gerçektir. İtalya'da meydana gelen şiddet ortamında ve artan Yahudi karşıtlığında tehlikeli bir yükselişe işaret ediyor”, diye belirtiyor İtalya Kardeşler'in Temsilciler Meclisi'ndeki grup lideri, Galeazzo Bignami.

Bignami sözlerini şöyle bitiriyor: “Temsilcileri uzun süredir, giderek daha gerekli hale gelen diyalog ve barış ortamında işbirliği yapamayan yerel kurumlar tarafından körüklenen bir korku ve nefret iklimine uzun süredir katlanmakta olan Bologna Yahudi Cemaatine en derin yakınlığımı ve dayanışmamı ifade ediyorum.”

“Torino'da, Roma'da, Milano'da ve Bologna'da polis güçlerine uygulanan şiddet tesadüfi değil. Bunların hepsi sol tarafından yönetilen şehirlerde yaşanıyor ve dört şehir de toplumsal ve kolektif merkezlerin var olduğu ve köklü olduğu, uzun süredir desteklenen şehirler. uzun zamandır soldan, hatta belediyeye ait. Onlar ektiklerinin meyvesi”, Fratelli d'Italia senatörünün suçlaması. Marco Lisei.

“Bologna'da – devam ediyor Fdi temsilcisi – Lepore'un çoğunluk içinde bu gerçekliklerin temsilcileri bile var, dolayısıyla bu olayların bu şehirlerde gerçekleşmesi tesadüf değil. Diğer şeylerin yanı sıra, Bologna'da çok ciddi bir olay olan Sinagog'a saldırdılar ve Burada da, kısa bir süre önce, Belediye Başkanı Lepore'un stadyumda bir taraftar gibi Filistin bayrağını göstermesi göz ardı edilemez, dolayısıyla Ramy'nin trajik ölümünün sadece bir başka bahane olduğu göz ardı edilemez: bugün Ramy'ydi, dün öyleydi. Pal yanlısı gösteriler vatandaşlara, devlete, polise karşı terör ve şiddet tohumları ekmek için iyi bir fırsat, onlara yakınlık, dayanışma ve her gün yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. sadece bu gerçekleri kınayın, ancak bu tehlikeli konuların fişini çekmek için gerçeklerle başlayın ve bu şiddet olaylarını körüklemekten başka hiçbir işe yaramayan otoriter hükümet masalına son verin”, diye bitiriyor Lisei.

Ayrıca okuyun