Bölgesel seçimler merkez sağda çifte fiyasko: Umbria davası alev alev yanıyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Emilia Romagna ve Umbria'da merkez sağın çifte yenilgisi. Ravenna belediye başkanı Michele De Pascale'nin Elena Ugolini'ye karşı kazandığı zafer sayesinde, Birinci Bölge sıkı bir şekilde merkez solun elinde kalmaya devam ediyor; ikincisi, Lig'in adayı ve 2019'daki başarısını tekrarlayamayan merkez sağ Donatella Tesei'nin liderliğindeki son beş yılın parantezinden sonra 'kırmızı'ya dönüyor.

Saat 19.09'da, tahminlerden ortaya çıkan tablo artık netleştiğinde, İtalya'nın Kardeşleri'nin başbakanı ve lideri Giorgia Meloni, rakip kampın adaylarının zaferini ancak tanıyabildi: “En iyi dileklerimi iletmek istiyorum. Umbria Bölgesi'nin yeni başkanları Stefania Proietti ve Emilia Romagna Bölgesi Michele De Pascale'ye iyi çalışmalar için. Siyasi farklılıkların ötesinde, ortak zorluklarla yüzleşmek ve topluluklarımızın refahı ve geleceği için çalışmak için yapıcı bir işbirliği umuyorum. “, diye yazıyor Başbakan

Meloni'nin sözlerine Forza Italia sekreterinin sözleri de eklendi Antonio TajaniSiyasi gücünün, “yapıcı bir muhalefet” vaadiyle “her iki Bölgedeki fikir birliğini ikiye katladığının” altını çizdi. Başbakan yardımcısı ve Birliğin bir numarası için Matteo Salvini “Seçmenler her zaman haklıdır. Yarından itibaren – Altyapı Bakanı'na güvence verdi – vatandaşlara ve bölgelere hizmet eden tüm bayındırlık işlerini yürütmek için yeni yöneticilerin yanında olacağım”. “Bu oylamanın hükümet ve çoğunluk üzerinde bir etkisi olmayacak, ancak ülkenin reform ve modernleşme yoluna güç ve birlik ile devam edilmesi için bir teşvik olacaktır”. Maurizio LupiUmbria'da “siyasi seçimlere kıyasla oyları beş kattan fazla artırarak neredeyse yüzde üçe ulaşan” Noi Moderati'nin sonucundan memnun.

Yenilginin analizi, Umbria davası yanıyor

Fdi'de defterleri kapalı, çok da fazla beklentinin olmadığı bir oylamanın sonucunu analiz ediyorlar: “Bu yaz anketlerde oldukça geriden başladık, seçim kampanyasında büyük bir geri dönüş oldu ama yeterli olmadı. Via della Scrofa'dan önemli kaynaklar, bölgesel seçimler konusunda merkez sağın 2022 siyasi seçimlerini kazanmasından bu yana “11'e 3” sonucunu iddia eden Adnkronos'a şöyle açıklıyor: “Seçmenler her zaman dinlenir.” Bir yandan kimsenin Emilia Romagna konusunda başarı umudu olmasaydı, Yenilginin daha çok acı verdiği Umbria farklı bir tartışmayı hak ediyor. Fi ve Lega, Avrupa seçimleriyle karşılaştırıldığında kendilerini savunurken, İtalyan Kardeşler'in oyları eksik: Haziran ayında Meloni'nin partisi Umbria'da Haziran seçimlerinde %32,62 oy almıştı, bu kez %20'ye ulaşamadı. . Ancak Hiç kimse bunu açıkça kabul etmese bile, birçok Melonian'a göre merkez sağ, Tesei'nin zayıf iletişimsel çekiciliği nedeniyle cezalandırıldı.. Fdi açısından pek çok kişi, Kuzey Ligi üyesinin karizmatik yeteneklerinden şüphe ediyordu: “Özel bir durumda kişi açıkça doğru düşüncelere sahiptir, ancak ertesi gün konuşmak kolaydır: Tesei beş yıl boyunca kendini adadı, yapması gerekenleri yaptı. Şimdilik herkese teşekkür ederiz, kimsenin üzerine haç koymayalım, sonra da gerekli değerlendirmeleri yaparız', kime göre aynı kaynaklar açıklanıyor.Sağlam ve sakin kalan çoğunluk için hiçbir şey değişmiyor. Her zaman kazanamazsınız.”

Umbria'da yüzde 20'nin altında olan Fratelli d'Italia'nın itici gücünün eksik olup olmadığını soranlara ise mağlup vali yanıt verdi. Donatella Tesei “Bütün taraflar ellerinden geleni yaptı”, ayrıca “bu beş yıl boyunca belki de neyi iyi iletişim kuramadığımızı duyurmak için” yanıtını veriyor. Birliğin Umbria'daki sekreteri Riccardo Marchetti bile “suçlu” aramıyor: “İttifaktaki herkes, hatta İtalya Kardeşler'in müttefikleri bile ciddi bir kampanya yürüttü. Bunun yerine, seçmenlerin açıkça anlamadıklarını anlamamız gerekiyor. “, “bölgesel ve ulusal hükümet tarafından uygulanan birçok eylemi savunmaya kendimizi hazırlamalıyız”.

Terni Stefano Bandecchi belediye başkanı alçakgönüllü bir meslek yapmıyorPopüler alternatifi ile Tesei'nin kendi adaylığını hayal ettikten sonra yarışını destekledi: “Benimle başkanlık adayı olarak Stefania Proietti'ye karşı kazanırdık, şüphesiz. Tatlı suya karşı bir lider hakkında konuşuyoruz. ..”, girişimci Adnkronos'a lafını esirgemeden belirtiyor. AP'nin sonucuyla ilgili olarak “Gururla söyleyebilirim ki, beklenenden fazlasını getirdik. Üzerimize düşeni yaptık ve solun kaybettiğinde yaptığının aksine şikayet edecek hiçbir şeyimiz yok. Merkez sağ olarak vicdanımızı sorgulamalı ve çalışmalıyız. Daha iyi. Örneğin Tesei'yi düşünüyorum: çok şey yaptı ama belki de sonuçlarını doğru şekilde iletemedi”, diyor Bandecchi.

Bir notta Forza Italia “olumlu trendini” sürdürüyor: Son seçim turu, hareketin “merkez sağ koalisyonun ikinci partisi ve genel olarak üçüncü siyasi güç” olduğunu doğruladı; bu sonuç, Azzurri'ye göre bir sonraki seçimlerde %20 hedefini “kesinlikle ulaşabileceğimiz” kılıyor . Ancak Fi Milletvekili Rita Dalla Chiesa'nın attığı tweet tartışmalı: “Çok zor anlar yaşayan bir coğrafya. Sel nedeniyle birçok insan her şeyini kaybetti. Merkez sağın bir temsilcisi olarak ben umutluydum. Bu dramın aynı zamanda özellikle Emilialılar için bir düşünme anı da olabileceğini düşünüyorum. Merkez solla bu durumlara düşme riskiyle karşı karşıya olduğumuzu anlamadıklarını düşünmek bana kötü geliyor…” diye belirtti parlamenter, gönderisinin yarattığı tartışmanın ardından sorulduğunda.

Ayrıca okuyun