Biden, Michael Barr’ı Fed’in Denetimden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak aday gösterecek.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Biden yönetimi Cuma günü yaptığı açıklamada, bir hukuk profesörü ve eski bir Obama yönetim yetkilisi olan Michael S. Barr’ı Federal Rezerv’in denetimden sorumlu başkan yardımcısı olarak atamayı planladığını söyledi.

Amerika’nın en önemli finansal düzenleyici noktalarından biri olan pozisyonun doldurulması özellikle zor bir pozisyon olduğunu kanıtladı.

İdarenin ilk adayı Sarah Bloom Raskin, Cumhuriyetçilerin onun iklimle ilgili mali gözetim konusundaki yazılarına itiraz etmesi ve onun özel sektör çalışmalarıyla ilgili sınırlı yanıtlarını ele geçirmesinin ardından Senato onayını alamadı. Batı Virginia Demokrat Senatör Joe Manchin III, Cumhuriyetçilere katılarak onu desteklememeye karar vererek şansını sona erdirdi.

Michigan Üniversitesi’nin kamu politikası okulunun dekanı olan Bay Barr da yaygın bir destek sağlamada zorluklarla karşılaşabilir. Para biriminin denetçisi olarak aday gösterilen önde gelen bir yarışmacıydı, ancak ilerici Demokratların muhalefetiyle karşılaştı.

Hükümetteki çalışmalarına odaklanan bazı şikayetler: Obama yönetimi sırasında bir Hazine Bakanlığı yetkilisi olarak Bay Barr, 2008 mali krizinden sonra mali düzenlemeyi yenileyen Dodd-Frank Yasası. Ancak bazıları, büyük bankalar için özellikle katı önlemlere karşı olduğunu söyledi.

Bu görev için adı geçtiğinde diğer rakipler, finansal teknoloji ve kripto para birimi endüstrisindeki özel sektör çalışmalarına odaklandı.

Ancak Başkan Biden, Bay Barr’ı işe yılların deneyimini getirecek nitelikli bir aday olarak tanımladı.

Başkan, kararı açıklayan bir bildiride “Barr’ın siyasi yelpazenin her tarafından güçlü bir desteği var” dedi. Bay Barr’ın Hazine görevine “iki taraflı olarak” onaylandığını kaydetti.

Senato Bankacılık Komitesine başkanlık eden Ohio Demokrat Senatörü Sherrod Brown yaptığı açıklamada, “Bu kilit adayı destekleyeceğim ve Cumhuriyetçi meslektaşlarımı eski kişisel saldırı ve demagoji oyun kitaplarından vazgeçmeye şiddetle çağırıyorum. ”

Araştırma ve danışmanlık firması Capital Alpha’nın genel müdürü Ian Katz, Bay Barr’ın onaylama şansını yüzde 60 olarak belirledi. Bay Katz, duyurudan önce, ancak Bay Barr’ın seçilebileceği yönündeki spekülasyonlardan sonra bir notta, “Barr, pek çok kişi tarafından Sarah Bloom Raskin’den daha ılımlı görülüyor,” diye yazdı.

Bay Barr, Bay Biden’ın merkez bankasının beş açık pozisyonu için aday listesini tamamladı.

Diğer seçimler – Jerome H. Powell bir başka dönem için Fed başkanı, Lael Brainard başkan yardımcısı ve Lisa D. Cook ve Philip N. Jefferson Yönetim Kurulu koltukları için – onay bekliyor. Bu adaylıklar, onay için ilk adım olan Senato Bankacılık Komitesi’ni geçti ve önümüzdeki haftalarda tam Senato’dan önce bir oylama yapılması bekleniyor.

Bay Biden, Bay Barr’ın ilk oyu hızlı bir şekilde elde etmek için komite ile birlikte çalışacağını söyledi ve diğerlerinin hızlı bir şekilde onaylanması için çağrıda bulundu.