Berlusconi ve yaşlılar bakanlığından Meloni'ye ölmeden önce rica

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Silvio Berlusconi, yaşlıların haklarını savunmak için Üçüncü Çağ Bakanlığı kurmak istiyordu. Bu her zaman ona ait bir şeydi. Öyle ki, hayatının son aylarında kendisini pençesine alan fiziksel rahatsızlıklarla mücadele ederken, hastaneye girip çıkarken bile bunu düşünüyordu. Berlusconi, 65 yaş üstü pek çok kişinin tedavi için parasının olmamasını “kabul edilemez” olarak değerlendirdi. 12 Haziran 2023'te gerçekleşen ölümünden birkaç gün önce Cav, projesini Arcore'un konuğu 'senior blues' başkanı Enrico Pianetta'ya anlattı ve onu mümkün olan en kısa sürede hayata geçirmeye çağırdı çünkü o, gerekli lisansı almıştı. Başbakan Giorgia Meloni'den OK.

Pianetta, Adnkronos'a “Vefatından yedi gün önce, 5 Haziran 2023'te Villa San Martino'ya davet edildim” diyor ve şöyle anımsıyor: ''O toplantıda bana şunu söyledi: 'İleriye taşımamız gereken üç şey var. Birincisi: Bunu zaten Meloni ile konuşmuştum, üçüncü çağın hizmetini yapmalıyız; ikincisi, yaşlıların tıbbi ziyaretleri için bekleme listelerini azaltmalıyız ve üçüncüsü, lütfen yaşlıların haklarına ilişkin Garantörlük kurumunu onaylamalıyız, çünkü yaşlıların dünyası kırılgan bir dünya ve buna göre hareket etmeliyiz. Bu ülkenin siyasetine ve kültürüne azami ilgi var'' dedi.

Forza Italia, Montecitorio grup binasının Colletti odasında, İtalyan liderin şiddetle arzuladığı yaşlı insan haklarının Garantörü'nün kurulmasını sağlayan bir yasa teklifi sundu. Maddenin metni, sırasıyla Meclis'teki tasarıyı ve Senato'daki tasarıyı ilk imzalayan parlamenterler Cristina Rossello ve Daniela Ternullo tarafından örneklendirildi. “Senato'ya sunulan tasarı Berlusconi tarafından da imzalandı, bu onun 2023'teki son parlamento kararıydı” diye anımsıyor Pianetta: “Avrupa'da da yaşlılara ilgi gösterilmesinin öncüsü olmak istiyoruz” Şu anda İtalya'daki tüm nüfusun dörtte birini temsil eden insanlar, mükemmel bir özerkliğe sahip olmalı ve İtalyan Anayasası'nda ve ayrıca Anayasa'nın 25. maddesinde yer alan yaşlıların haklarını karakterize eden her şeyi doğrulamalıdır. Avrupa Birliği'nin Haklar Şartı''.