Berlinguer anısına yarın Padua'da kapanış

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Elly Schlein nesnel olarak 'güçlü' bir seçim kampanyasının 120 aşamasına ulaşmaya hazırlanıyor, gerçekten evden eve. Bugün Floransa ve Modena'da 119. ve dolayısıyla yarın Enrico Berlinguer'in anısına Padua'da sembolik kapanış Avrupa'daki son kampanya mitingini 40 yıl önce orada düzenlemişti. Ona göre çok sayıda meydan ve büyük katılım var. Apulian turunda Schlein'e eşlik eden PSE başkan adayı Nicolas Schmit'in yorumu “Etkileyici” oldu. Ama Nasıralı'dan hiçbir tahmin yok. “Bar kötü şans getirir”, demokrat sekreterinin batıl inancıdır.

Ancak Pazar gecesi elde edilen sonuçların ötesinde, Demokrat Parti'yi tekrar halk arasına kazandıran kampanyadan duyulan memnuniyet de var. Schlein bunu şöyle ifade ediyor: “Bölgeyi santim santim kapsayan, çok sayıda randevunun olduğu uzun kampanyalara alışkınım. Elbette çok yorucu ama Demokrat Parti'yi tekrar halkın arasına kazandırdık. Vatandaşa ulaşmanın tek yolu buağızdan ağıza dolaşmayı körüklemek için ve ağızdan ağıza pazarlamadan daha iyi bir şey yoktur.”

Sosyal soru

Uzun seçim turu boyunca hep aynı olan bir mesajla: toplumsal sorun. Yani her şeyden önce sağlık ve iş. Hatta dün, Başbakan Giorgia Meloni'nin Arnavutluk'a 'çıktığı' günde, Schlein her zaman karşılık vermek için oradaydı: “Meloni, oylamadan 4 gün önce, Arnavutluk'ta yapılması gereken bir operasyon için çok pahalı bir seçim reklamı yapmak üzere yola çıkıyor. 600 milyona mal oldu, şimdi 800'e mal olacak. Bir daha gelip bize doktor ve hemşireye para yok demeyin…”. Demokrat sekreteri, sağlık hizmetlerine yönelik 'zayıflamanın' Meloni'yi müdahale etmeye zorladığını iddia ediyor. Demokrat Parti'nin “saçma bir kararname” ile ilgili görüşü çok kötü.

“Sağlık hizmetleriyle alay konusu”

Schlein, “İtalyanların dünkü ekstra kaynak sağlamayan kararnameyle alay etmelerini çok ciddi buldum” diye ısrar ediyor. Bruno Vespa televizyonda şöyle diyor: “Bekleme listelerini gerçekten azaltmak istiyorsanız, daha fazla kaynak ayırmanız ve personel almanız gerekiyor. Meloni'nin bakan olduğu dönemde Berlusconi hükümetinin yaptığı işe alımların engelini kaldırmalıyız.” Hükümetteki Demokrat Parti'nin normu değiştirmediği. Schlein'in yanıtı, “Her şeyi doğru yapsaydık, şimdi Demokrat Parti'nin sekreteri olmazdım…”.

Hükümete yönelik saldırı, Salı günü Giorgia Meloni'nin Instagram hesabını dolduran ve Başbakan'ın sosyal videosundaki bir dizi gönderide hükümetin bekleme listelerine ilişkin kararnamesini ortadan kaldıran tüm PD liderleri tarafından tekrarlandı. Ayrıca Demokrat Parti'nin seçim kampanyasında gösterdiği kararlılıktan Demokrat liderler arasında da memnuniyet var. Marco Tarquinio'nun NATO'nun dağılmasıyla ilgili sözleri üzerine bir 'dava' vardı, ancak çeşitli PD'li kişiler arasında hızla anlaşmaya varıldı.

“Liderleri destekleyin, hepsine oy verin”

Bergamo'da Giorgio Gori ve Cecilia Strada ile birlikte düzenlenen bir mitingde Schlein'in insanları bağımsız adaya oy vermeye davet etmesi göz önüne alındığında, dün kendisine daha radikal adayları 'köklendirip desteklemediğini' soran Vespa'ya sekreter şöyle yanıt verdi: “Ben destekliyorum Demokrat Parti'nin tüm adayları ve Giorgio Gori, Stefano Bonaccini gibi iyi yöneticilerimiz” Salı günü Modena'da birlikte olacaklar “Antonio Decaro'yla birlikteydim ve bugün Dario Nardella'yla birlikte olacağım. Ama elbette. Öncelikle partimizin liderlerini, Kuzey Batı'da Cecilia Strada'yı, Güney'de Lucia Annunziata'yı ve Kuzey Doğu'da Stefano Bonaccini'yi destekliyorum.. İki kadın ve bir erkek ya da iki erkek ve bir kadın olmak üzere üç tercihle oy veriyorsunuz. Hepsine oy verin çünkü oy vermek fark yaratır''.

Ayrıca okuyun