“Başkan Trump'tan değil Meloni'den örnek alıyor”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Güney Amerika sağının yeni referans noktası Javier Milei “Vitkor Orban veya Donald Trump'tan ziyade Giorgia Meloni'den öğrenin”. Bu, Buenos Aires Üniversitesi Siyaset Teorisi profesörü siyaset bilimci Marcos Novaro'nun Arjantin cumhurbaşkanına verdiği ve son aylarda yaşanan gerginliklerin ardından Milei ile Papa arasında “olası bir uzlaşma” olabileceğinden bahseden tavsiye.

“Meloni, neo-faşist değil, Atlantikçi ve liberal konumuyla pek çok kişiyi şaşırttı – Novaro, Arjantinli liderin Vatikan, Palazzo Chigi ve Quirinale'de yapacağı toplantıların arifesinde Adnkronos'a söylüyor – İtalya başbakanı temalardan vazgeçti Radikal sağın kendisini eleştiren ılımlılara hatalı olduklarını gösteriyor. Çok iyi iş çıkarıyor, Milei'nin Macar Vitkor Orban'dan, Donald Trump'tan ziyade ondan örnek alması daha iyi olur” diye konuştu. muhafazakarların Cpac konferansı vesilesiyle birkaç hafta içinde Washington'da buluşacak. Veya Latin Amerika kıtasında kalmak için “Salvadorlu Najib Bukele'den”.

“Arjantin Diktatörlüğü” kitabının yazarı siyaset bilimci, başbakanın sahip olduğu ve Milei'nin sahip olmadığı her şeyi hatırlatarak “Meloni ile ilişki çok önemli olabilir” diye altını çiziyor: “Fdi liderinin uzun bir siyasi geçmişi ve büyük bir geçmişi var. Arjantin başkanı ve etrafındaki grubun aksine, birçok fikri olan ama bunlar uygulanabilir olmayan deneyimlerden bahsediyoruz.”


Ve yine Novaro'ya göre Meloni, Arjantin cumhurbaşkanına iki cephede yardımcı olabilir: “İtalya'nın AB ile Mercosur arasındaki anlaşma konusunda Fransızlara göre daha az olumsuz bir tutuma sahip olduğu Avrupa'da ve Uluslararası Para Fonu'nda. Bazı ülkeler, Buenos Aires'in belirlenen son tarihlere ve 4,7 milyar dolarlık kredi karşılığında verilen taahhütlere saygı göstermedeki gecikmelerine tolerans göstermeye daha az istekli mi?

Arjantin cumhurbaşkanının son aylarda ağır bir şekilde hakaret ettiği ve ardından 'tövbe edip' onu ülkeye davet ettiği Papa ile görüşmesine gelince, siyaset bilimci şuna inanıyor: “Francis ve Milei birbirlerini iyi anlayacaklar, ikisi de Uzlaşmak için iyi nedenlerimiz var, iyi bir iş çıkarıyoruz, hiçbir engel yok.” Novaro, Bergoglio'nun “Arjantin'e gelmesi gerektiğini, artık geçmişte olduğu gibi iç politikaya karışmadığını, Milei ile ilişkisinin Mauricio Macri ile olduğundan daha iyi olabileceğini” hatırlatıyor. Novaro, başkanın da “diyalog adamı olarak kendisini daha fazla göstermesi gerekiyor, başarılı olacaklar” sonucuna varıyor.
 
Üst