Başbakanın Rusya'ya mesajı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Premier Giorgia Meloni ve Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelensky arasında Palazzo Chigi'de toplantı, bugün 26 Nisan Cumartesi. Palazzo Chigi, yüz yüz yüze Meloni “derhal durdurulmuş bir yangın için olumlu bir şekilde karşıladı” diyor. Şimdi “Rusya'nın barışı sürdürme isteğini somut bir şekilde göstermesi bekleniyor”, hala basın açıklamasında okunuyor.

Liderler ayrıca “Başkan Trump'ın güvenlik, egemenlik ve Ukrayna'ya özgürlük geleceğini garanti edebilen hak ve kalıcı bir barış elde etme çabalarına destek verdiler”.

Başbakan, “hükümet adına, son Rus saldırılarının kurbanlarına için başsağlığı”, bu eylemlerin firmasının kınanmasını yeniledi ve derhal ve koşulsuz yangının aciliyetini ve barış sürecinin başlangıcı için Moscow tarafından somut bir taahhüdün ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Meloni ayrıca Papa Francis'in cenazesi vesilesiyle Trump ile kısa bir röportaj yaptı. İkili San Pietro Bazilikası'nın sütununu geçti: İlk Lady Melania da mevcut.

Meloni: “Barıştan bahseden büyük anlam Trump ve Zelensky”

“'Barış Papa' cenazesinde barış üzerine konuşan Donald Trump ve Volodymyr Zelensky'yi görmek büyük bir anlamı var”, Bezilya'nın içinde çekilen tarihi bir fotoğrafla belgelenen San Pietro'daki Donald Trump ve Zelensky arasındaki flaş karşılaşması üzerindeki çevrimiçi repubblica bölgesine emanet edilen bir yorumdu.

Zelensky: “Meloni'nin açık pozisyonunu takdir ediyorum”

Toplantıdan sonra bir X yazısında Zelensky, “Giorgia Meloni'nin açık ve ilke pozisyonunu takdir ettim.” Dedi. Röportajda “Rusya üzerindeki baskının önemine özel dikkat gösterildi”, Ukrayna cumhurbaşkanının 46 gün önce Ukraynalı'nın tam bir yangına ve koşulsuz rızasını verdiğini ve 46 gün boyunca Rusya'nın “halkımızı” öldürmeye devam ettiğini hatırlayarak ekledi.

“Ukrayna için güvenlik garantilerinin önemini ve barışı geri kazanma ve yaşamları koruma çabalarının önemini tartıştık.” Dedi. “Ayrıca Meloni'ye Ukrayna heyetinin Londra'daki Paris'te ABD, Fransa, Büyük Britanya ve Almanya temsilcileriyle yapıcı toplantılar hakkında bilgi verdim. Paylaşılan bir pozisyon var: Durumsuz bir ateşkes, Ukrayna'da sürdürülebilir barışa ulaşmak için ilk adım olmalı”.

Zelensky ve Macron ve Starmer ile Toplantılar

Zelensky, “Başkan Emmanuel Macron ile görüşmem sırasında tam ve koşulsuz bir yangın ve Rusya üzerinde baskı uygulama ihtiyacını belirledik, böylece onu kuracak şekilde tartıştık.” Dedi. “Kryvyj Rih, Sumy ve Kiev'e yönelik Rus saldırılarının sonuçlarını vurguladım. Ukraynalıların yaşamını korumak için hava savunmamızı güçlendirmek önemlidir. Müttefiklerimizin desteğine güveniyoruz” diye ekledi Emmanuel, “Ukrayna'ya olan sürekli desteği ve insanlarımızın barışa direnmesine yardımcı olan tüm çabalar için” diye ekledi.

“Tam ve koşulsuz bir yangın oluşturmak ve daha fazla güvenlik garantisi geliştirmek için gerekli adımlar, Keir Starmer ile tartışmanın ana temalarıydı”, Zelensky'nin İngiliz Büyükelçisi Roma Büyükelçisi'nin ikametgahı Villa Wolkonsky'deki İngiliz Başbakanı ile toplantı hakkındaki görevini okuyor.

Zelensky, Starmer ile görüşmelerdeki noktanın son günlerde Paris ve Londra'da Ukrayna, ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya temsilcileri arasında gerçekleştiğini belirtti. Ukrayna cumhurbaşkanı, koşulsuz yangının “güvenilir güvenlik garantileriyle doğru bir barış kurmak için ilk adımı” temsil etmesi gerektiğini vurgulayan “İşimize isteyerek koalisyonda devam edeceğiz” diye ekledi.

Ayrıca oku