Başarısızlık ve Calenda'ya yönelik suçlamalar

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Hiçbir şey, kötüydü.” Matteo Renzi, Avrupa Birleşik Devletleri'nin 2024 Avrupa seçimlerindeki yanlış adımını arşivliyor: %4 yok, yeter sayı aşılmadı. “Avrupa Birleşik Devletleri listesi ne yazık ki çok kısa bir süre için Avrupa Parlamentosu'nun dışında kaldı. Çok üzgünüm ve kendilerini bu fikre adamış gönüllülere kucak dolusu selam vermek istiyorum: harikaydınız. Hizmet kalbimi açıyor. Oy pusulasına adımı yazan binlerce insanı bire bir kucaklamak istiyorum: Bir kaç oy daha almayı tercih etsem bile, bu kadar çok insanın umudunu temsil etmekten gerçekten onur duyuyorum. liste”, sosyal medyada uzun bir gönderide yazıyor.

“Emma Bonino'ya ve bize inanan tüm siyasi liderlere minnettarım. Ancak siyaset, kazanamasanız bile harika bir hayat okuludur. Bu nedenle üzülemem sevgili dostlar. Çünkü ben çok Şu anda bu öneriyi yapmanın doğru olduğuna ikna oldum: günümüzün çılgın dünyasının Avrupa Birleşik Devletleri'ne ihtiyacı var ve kurallara aykırı bir hayalin nedenlerini doğrulamak güzeldi”, diye ekliyor.

“Mücadele ettik, inandığımız fikirleri dile getirdik, dahil olduk. Yeterli çoğunluğumuz yoktu, ne yazık. Ama bugün İtalya'nın katılabileceği tek Avrupa fikri için mücadele etmeyi bırakmayacağız. Başka bir Avrupa için kültürel ve değerler savaşında ısrar etmenin yollarını bulacağız” diyor ve şunu vurgulamadan önce “Üçüncü Kutup'un absürt çöküşü İtalya'nın sonucunu etkiliyor: biz de bunu başarabilirdik.” Yedi reformist Avrupalı parlamenter bir arada. Ve bunun yerine sıfırlar.” Carlo Calenda ile ayrılığı hatırlatıyor.

“Fakat vatandaşlar seçim yaptı ve vatandaşlar her zaman haklıdır: Seçilen yetkililerin Strazburg'daki taahhütlerini onlara en içten iltifatlarla yerine getirmelerini diliyorum. Biz, İtalyan Parlamentosu olarak ve üzerimize düşen sorumluluklar çerçevesinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bir seçimi riske atıp kaybetmenin, bir mücadeleyi atlatıp kaybetmekten daha iyi olduğunu kim bilebilir ki, biz böyleyiz – arenadaki biz erkekler, derdi Roosevelt – ve ne olursa olsun asla değişmeyeceğiz. dünyada” diye bitiriyor.