Barış Pehlivan: Kimse, hayatını kaybeden Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre’nin aslında neler yaşadığını yazmadı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Yargıtay Savcısı Kamil Erkut Güre’nin ömrünü kaybetmesinin akabinde yargı dünyasının taziye bildirisi paylaşma sırasına girdiğini, lakin kimsenin Güre’nin aslında neler yaşadığını yazmadığını söylemiş oldu.

Pehlivan yazısında şunları kaydetti:

“Onun İzmir Başsavcılığı koltuğunda otururken İstanbul Grubu’nun özel işlerini yapmadığı için nelerle karşılaştığını… ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı’ kimliğini kullanıp yargıyı dizayn etmeye çalışanlara direndiğini… Mehmet Ağar’ın adliye ayağı üzere davranan bir savcıyla nasıl gayret ettiğini… Bunları yapınca da ‘ankesörlü aramaya takıldı’ suçlamasının sızdırıldığını… O suçlama daha sonrası İzmir’den alınıp Yargıtay Savcılığı’na sürüldüğünü…

Yetmeyip, hakkında HSK tarafınca soruşturma açıldığını… Yazmadılar, söylemediler. Yakın etrafına ‘Ben bunları hak etmiyorum, epey yalnız bırakıldım’ diyordu. Kimse bilmiyor, HSK hakkındaki soruşturmayı kısa mühlet evvel bitirmiş ve Kamil Erkut Güre’nin FETÖ ile bağlantısı olmadığına karar vermişti. Tek sevinci buydu, yaz kararnamesiyle bir daha Ege Bölgesi’nde bir ilin başsavcısı olmayı bekliyordu. Olamadı. Sistemli spor yapan savcı yaşadığı gerilimi kaldıramadı, 55 yaşında kalp krizine yenik düştü. Yetim büyümüş bir hukuk insanıydı, kaybedildi.”

TIKLAYIN – İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ve HSK üyesi Kamil Erkut Güre vefat etti