Avrupa seçimleri, Salvini'nin “ondalık” ve sandık dışında oy kullanma çağrısı. Bonelli: “Sessizlik ihlal edildi”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Gerçekten oy pusulasında onuncuyu koydum.” Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini, 8 Haziran günü öğleden sonra Avrupa seçimleri için oy kullandığı Via Martinetti'deki oy sandığının içindeki oy sandığına oy pusulasını yerleştirmeden kısa bir süre önce Vannacci'den alıntı yapıyor.

Oy verme çağrısı

Oy verme yerinden ayrıldıktan sonra Birliğin liderleri de oy vermek için bir çağrı başlattı: “Savaşın durdurulması ve Macron gibi tehlikeli bombacıların izole edilmesi için oylama yapılmasını şiddetle talep ediyorum.. Birliğin yıllardır mücadele ettiği tüm diğer kutsal konuların ötesinde – dedi ki – İtalyanlar savaş rüzgarlarını durdurabilir”.

Bakan, “Bizi üçüncü dünya savaşına sürüklemek isteyen tehlikeli insanlar var, Lig tercihi barış tercihidir” diye vurguladı. Birliği seçenler, İtalyan askerlerinin Ukrayna'ya gönderilmesine ve bizi üçüncü dünya savaşına sürükleyecek olan Rusya'ya karşı silah kullanılmasına hayır diyorlar. Önce barış gelir, sonra her şey gelir.”

Daha sonra kendisine Başbakan Giorgia Meloni'nin savaşa meyilli olduğuna inanıp inanmadığını soranlara Salvini şu güvenceyi verdi: “Hayır. Ancak İtalyan hükümeti kararlı davranan az sayıdaki hükümetten biri Macron'un müttefiki olan sol partiler kazanırsa dünya savaşı kapıda Macron'un İtalya'daki dostları da bulunduğundan, Lig'e verilen oy açık ve kesin bir seçimdir ve barışa verilen bir oydur. Ve iyi Tanrı ve Meryem Ana bizi korusun.”

“Forza Italia'dan üstün bir sonuç bekliyorum”

Oylamanın sonuçlarına gelince, “Lig için mükemmel bir sonuç bekliyorum – kesinlikle siyasi sonuçlardan üstün ve Forza Italia'dan üstün. En çok büyüyen parti biz olacağız”. Ardından Carroccio'nun sonucunun ne kadar yüksek olacağını soranlara Salvini, “Tahmin yapmıyorum, atmosfer iyi” yanıtını verdi.

Genel Vannacci “İtalya'da yüksek oy alacağına inanıyorum”. “Siyasette bize oy vermeyen pek çok kişinin, Draghi, Pd ve Cinquestelle ile hükümetteki deneyimlerimizden dolayı bizi cezalandırmak için Birliğe geri döndüğünü düşünüyorum. Artık tutarlılığımızın, gerçekliğimizin ve cesaretimizin farkına varıyorlar. Bu kadar çok baykuş ve radikal şıklık karşısında General Vannacci, İtalya'da en çok oy alanlardan biri olacak.”

Bonelli: “Piantedoslular kurumların onuru ve haysiyeti için bir şeyler söylüyor”

“Bakan Salvini için kurallara uymak her zaman zordur, SOS Voto Pulito numaramıza (3913714271) gelen çeşitli şikayetlerden de anlaşılacağı üzere 50 dakika önce Lig'e oy vermek için başvurmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın acilen müdahale etmesi ve acil müdahalede bulunması gerekiyor. Seçim sessizliğini ihlal ettiği gerekçesiyle Salvini'ye yaptırım uygulanması yönündeki karar, Piantedosi'nin kurumların onuru ve haysiyeti için bir şeyler söylediğini gösteriyor. Yeşiller ve Sol İttifakı'nın milletvekili Angelo Bonelli bunu söylüyor.