Avrupa Şampiyonası, Lega'da Vannacci etkisi. General: “Sabotajcı olacağım”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
için istiyor musunVannacci etkisiveya Salvini'nin ulusal parti yolu için seçmenlerin çektiği fotoğraf Avrupa seçimleri 2024 bugün birkaç virgül farkla da olsa merkez sağın üçüncü partisi haline gelen ve birçok açıdan yeni olan bir genel bakış sunan şeyi seçtiler. Sekreter için tablo olumlu: Oylamanın ertesi günü gazetecilere “Yüzdeler önemli, %9'da uyanıyoruz ve güzel, güneşli bir gün” diyor. “Birlik olağanüstü sonuçlar elde etti – iki yıl önceki politikaların sonuçlarının üzerinde olduğumuzu, 2 milyon oyların üzerinde olduğumuzu garanti ediyor”, General Vannacci'nin nasıl “dünyanın yarısının itiraz ettiği, hakaret ettiği tek başına” olduğunun altını çiziyor Kuzey Batı ve Kuzey Doğu'da rekor kırarak yarım milyon tercihin üstesinden geldi”.


Her şey düşünüldü, toplamda Strazburg'a giden (veya kalan) 8 Kuzey Ligi üyesi var. General Roberto Vannacci'nin yanı sıra, bugünden itibaren Sayın 500 bin oy, Silvia Sardone, Isabella Tovaglieri, Anna Maria Cisint, Raffaele Stancanelli'nin isimlerine Angelo Ciocca, Paolo Borchia, Susanna Ceccardi ve Aldo'nun da aralarında bulunduğu diğer üç adayın isimleri de eklenecek. Patriciello, her şey tüm seçim bölgelerinde yarışan Vannacci'nin nerede 'onaylanacağına' bağlı.


İçinde Kuzey Doğu general oylarını aldı ama itici etkisi yoktu. Bolzano'dan Imola'ya kadar lig %10,18'de duruyor. Fdi'nin Kuzey Ligi'nin oylarını üçe katlaması son politikaların eğilimini doğruluyor. Ancak Forza Italia ile oynanan derbide Lig hala üç puan önde görünüyor: Kuzeydoğudaki Salvini-Tajani mücadelesinde Kuzey Ligi'nin yenilgiye uğraması beklenmiyor.

Bu arada general 142 binin üzerinde tercihi eve götürürken, Monfalcone belediye başkanı tutkulu Anna Maria Cisint de neredeyse 43 bin tercih toplayarak Vannacci'ye ilk etapta oy verenlerin cinsiyet değişiminden de yararlanıyor. Veneto'da, Zaia derebeyliğinde, Salvini'nin partisi %13,15'te kalıyor; bu, son seçim olan 2022'deki seçimlerden yaklaşık bir buçuk puan daha az. Aslanların ülkesinde, San Marco Vannacci, 72 bin tercih topluyor. isim, Paolo Borchia'yı 20 binde uzaklaştırıyor. Ancak Veneto'daki rekabet aynı zamanda, partinin yabancı yöneticisi ve Meclis başkanı Lorenzo Fontana'nın şehri olan ve solda bile geride kalmanın utancını yaşayan Verona'nın verileri gibi verileri de sunuyor: Avs, Ilaria Salis ile sansasyonel bir başarı elde ediyor %8,6, Lig ise neredeyse bir puan (%7,8) geride kaldı.


İçinde kuzeybatı seçim bölgesiSalvini, Fdi'nin oylarının üçte birine eşit olan %11,90'ı Pd'nin 12 puan gerisinde alıyor. Lig, Fi ile mücadele tehdidini hissetmeye başlıyor çünkü Piedmont'taki vali Cirio'yu da onaylayan Azzurri %9,38 seviyesinde bulunuyor. Lega'ya dönen en çok oyu alan sıralamada, aynı yarışta yer alan (186.609 tercih) Vannacci dışında, 75 bin oy ile Avrupa Parlamentosu'ndan ayrılan Silvia Sardone, yaklaşık 40 bin oyla Isabella Tovaglieri ve Angelo Ciocca da onaylanıyor. 38.704 kişi de Strasbourg'da yeniden seçilmek için yarışıyor.


İçinde merkez Salvini'nin partisi orta sıralarda yer alan bir parti; Fdi, Pd, M5S, Avs ve Fi'nin arkasında altıncı sırada yer alıyor ve yarım puandan az bir avantajla geçişe başlıyor. Toplamda 321 bin oy ile tercihlerin %6,7'si gerçekleşti. Burada evinde olan Vannacci, Viareggio'da seçim sonuçlarını bekledi ve 100 bin tercih aldı. Susanna Ceccardi ile arasındaki uçurum 30 binde kaldı.


İtalya'da Güney Salvini, beşinci parti olarak merkezdekilerle benzer yüzdeler topluyor, ancak Salvini'nin başbakan olması için Vannacci ile diğer Lig adayları arasında gerçek bir eşleşme olduğunu düşünüyor. General, 69.749 Güney vatandaşının oyuyla eski İtalyan Aldo Patriciello'yu (bay tercihleri) az bir farkla (72.582 oy) kazandı. Hemen arkasında Palazzo Madama'nın Kültür Komisyonu başkanı Apulialı senatör Roberto Marti var. Forza Italia ile karşılaştırma kesinlikle yön değiştiriyor, güney Azzurri'yi Salvini'den neredeyse dört puan önde gösteriyor.


Aynı şey adalar: Lega %6,99 oranında, eski Fdi Raffaele Stancanelli Vannacci'yi yenerek Avrupa seçimlerindeki 5 seçim bölgesinde bunu başaran tek kişi oldu. Catania'nın eski belediye başkanı eve 44.260 oy getiriyor, Vannacci ise yalnızca 35.000. Sardunya ve Sicilya'da Fi ile kıyaslanmak acımasızca: Azzurri, Lig'e kıyasla (%20,33) onaylarını üç katına çıkarıyor. Tajani, “bizim birinci taraf olduğumuz” Sicilya'daki istismarın altını çizmeyi ihmal etmiyor ve ardından Fi'nin “müttefikler arasında uzlaşma aramadığını ve hesapları merkez sağda çözmeyi amaçlamadığını” ekliyor. Diğer başbakan yardımcısına dönerek, “Birliğin zararına büyümedik ki bu bana olumlu bir sonuç vermiş gibi görünüyor” diyor.


Salvini, sandıklar kapalıyken, 2022 seçimlerindeki 2.464.005 oya karşılık 2 milyondan fazla oyu (tam olarak 2.092.000) kasaya koyuyor, ancak artan çekimserlik nedeniyle bu oran onun yüzde 8,8'den büyümesine olanak tanıyor. bugün en son poliçeler %9'a ulaştı. Onu tatmin eden ve Fi'ye oy verecek olan Lig'in kurucusu Umberto Bossi ile en azından şimdilik düşük düzeyde bir çatışmayı sürdürmesine yol açan bir sonuç: “Kişi kimi isterse tercih edebilir ama parti değiştirirse değiştirmez Bana çok normal geliyor…” Bossi'nin ihaneti üzerine Salvini, “üs karar verecek, militanları dinleyeceğim” diyor.

General: “Sabotajcı olacağım”


“Bu açıklamayı mı bekliyordum? Ben bir politikacı değilim ama bana iltifat eden, ilerlememi söyleyen, başkalarının söylemeye cesaret edemediği şeyleri söyleme cesaretine sahip birinin geldiğini söyleyen birçok insan buldum”, diyor bu arada. Rete 4'teki Quarta Repubblica'nın konuğu general. “Veneto, Friuli ve Lombardiya'daydım, ayrıca büyük ilgi vardı” diye anımsıyor. “Scurati davasında sansürden bahsediliyordu, Vannacci davasında değil ama 'Vannacci faşist, sen listenin ilk sırasındasın' dediler” diye konuşmama izin vermediler”, diyor yine. AB'deki çalışmalara bakarken, “Kimsenin kullanmadığı araçları kullanan bir sabotajcı olacağım” diyor.

“Benim katkım olmasaydı, Lig'in sonucu çok daha küçük olurdu” diye belirtiyor ve ekliyor: “Sekrete destek olmak için buradayım, birlikte bir şeyler inşa edeceğiz. hayret verici, aşağıda imzası bulunanlara güvenenlere güçlü bir el uzatacağım”.

Avrupa'daki siyah dalga mı? “Bu daha başlangıç, dalga henüz zirveye ulaşmadı, sol ona kara dalga diyor, faşizme ve antifaşizme takıntılı olanlar onlar, artık insanlar onları dinlemiyor, bu Kapalı bir sayfa, insanlığın rehberi olmaya devam eden gelenekçi bir Avrupa isteyen insan dalgasıdır. İnsanlar zayıflığı erdem haline getiren politikalardan bıktı, ilerlemeli ve artık hiçbir şeyden vazgeçmemeliyiz” diyor. yine general.




Ayrıca okuyun
 
Üst