Askerlik geri mi geliyor? Salvini ve Crosetto draft konusunda fikir ayrılığına düştü

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Başbakan yardımcısı ve Birlik lideri, altı aylık mini askerlik fikrini yeniden gündeme getiriyor, ancak Savunma Bakanı geri duruyor: “Genel askerlik tartışılmıyor, kamu hizmetinden bahsedersek bu başka bir konu”

Başbakan yardımcısı ile Birlik lideri arasında yakın çatışma Matteo Salvini ve Savunma Bakanı Guido Crosetto askerlik konusunda. Salvini, Carroccio'nun “yeniden uygulamaya konulması için bir yasa tasarısı sunduğunu” açıklıyor. kız ve erkek çocuklar için altı aylık evrensel taslak bölgesel bazda”. “Kendini adayabilen insanlarla altı aylık bir hizmet kurtarma, Sivil Koruma, ilk yardım, evin yakınında gerçekleştirilecek ormanların korunması. Bir zamanlar Palermo'dan biri Udine'ye gitti ve tam tersi, eğitimini ve işini bırakmak zorunda kaldı. Artık böyle olmayacak, eve yakın yapılacak. Umarım diğer siyasi güçler de öneriyi destekleyecektir” dedi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Matteo Salvini, Vicenza'da devam eden ulusal Alpini toplantısına katılırken.

Bakan Crosetto bu hipoteze karşı çıkıyor. “Silahlı kuvvetlerin profesyonelliğe ihtiyacı var, burası gençleri eğitecek veya eğitecek bir yer değil” diye altını çiziyor. “Barış ve demokrasi değerlerini savunmalılar. Evrensel bir kaldıraç söz konusu değildir. Kamu hizmetinden bahsediyorsak bu başka bir konu” dedi ve Kuzey Ligi'nin altı aylık evrensel ve bölgesel mini zorunlu askerlik önerisi hakkında yorum yaptı.

Salvini: “Macron ve Monti tehlikelidir, hiçbir İtalyan savaşa girmez”

Bakan Matteo Salvini, İtalyan birliklerinin Ukrayna'ya gönderilmesi ihtimaline ilişkin olarak, “Ukrayna'ya ve diğer yerlere asker gönderilmesine tüm gücümle karşı çıkacağım, ben orada olduğum sürece hiçbir İtalyan savaşa girmeyecek” dedi. “Macron ve Monti çılgın ve tehlikeli. Savaş ciddi bir iştir. Ben yalnızca hipotezin çılgın ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum” diye bitiriyor.