Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş: MHP’yi artta karanlık birtakım güçler yönetiyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş, MHP’ye yönelik tenkitlerde bulundu. Seval Türkeş, “Burada karanlık eller var. Sayın Bahçeli bunun ne kadar farkında bilmiyorum fakat görünüyor. Türkeş’in ‘Devlete ziyan vermesin diye uzakta tutuyorum’ dediği kimi isimleri Sayın Bahçeli’nin yanında görüyorum. MHP’yi geride karanlık birtakım güçler yönetiyor. MHP kendi tarihi misyonuna uygun iradeyi temsil edemiyor. O iradenin temsili olsa, MHP bugün Türkiye’nin kurtuluş kalesi üzere olur” dedi.

Eski Dava Ocakları Lideri Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili de “MHP’nin bu biçimde bir cinayetle zikredilmesi bile Türkeş’in kemiklerini sızlatır” diyen Seval Türkeş, “Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin gayelerinin bilakis hareket ediyor uzun bir müddetdir. Benim gördüğüm, burada apayrı bir yapı meydana gelmiş. Onun için ben sıradan bir cinayet olmadığını ve bildiri verildiğini düşünüyorum” tenkidinde bulundu.

“Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin hedeflerinin aksine hareket ediyor”

Seval Türkeş, Cumhuriyet muharriri Barış Pehlivan’ın sorularını yanıtladı. Seval Türkeş, eski Dava Ocakları Lideri Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili şunları söylemiş oldu:

“Derin bir mevzu, anladığım kadarıyla… Uzun bir müddetcin sonunda meydana gelen yapının işi. Bütün iliklerimize ve kemiklerimize kadar ailecek, Türkeş’ten feyzalan bütün davacılar olarak üzgünüz. MHP’nin bu biçimde bir cinayetle zikredilmesi bile Türkeş’in kemiklerini sızlatır. Bu cinayetin aydınlanmasının Türk siyasetinde de bir aydınlanma yaratacağı kanaatindeyim. Bugünkü MHP, Alparslan Türkeş Bey’in MHP’sinin gayelerinin aksine hareket ediyor uzun bir müddetdir. Benim gördüğüm, burada apayrı bir yapı meydana gelmiş. Onun için ben sıradan bir cinayet olmadığını ve ileti verildiğini düşünüyorum.

“Burada bir mafyatik yapılanma var bence”

Türkeş’in kurduğu teşkilatlar devlete hizmet edecek takımların yetişmesi içindi. Türk gençliğinin Atatürk milliyetçiliği çizgisinde yetiştirilmesi ve faydalı beşerler olması emeliyle kuruldu İdeal Ocakları. Lakin artık görüyoruz ki İdeal Ocakları ile MHP iç içe sokulmuş durumda. Burada bir mafyatik yapılanma var bence. Bu mafyatik yapılanma gözle görülüyor. Artık bunu sokaktaki herkes de anlıyor. En ‘cahil’ söylemiş olduğiniz beşere bile sorsanız, bunun farkına varacağı kadar gözler önüne çıkmış durumda. Yetkililer bir an evvelce hukukun üstünlüğünü ön plana almalı. Burada kanuna alışılmamış davrananlar ayıklanıp, kanuna teslim edilmesi lazım. bu biçimdece ortalık biraz ferahlasın ve nefes alsın.”

“Burada karanlık eller var”

Pehlivan’ın aktardığına bakılırsa, Seval Türkeş isim vermeden Bahçeli’nin yakınındaki birtakım isimlere dair kuşkularını şöyleki lisana getiriyor:

“Topluma bir endişe imparatorluğu yayılıyor. Toplum ürksün ki hiç bir fikir savunulmasın, isteniyor. Türkiye yavaş yavaş dikta rejimine gerçek gidiyor. Burada da maalesef MHP epey makus bir konumda kullanıldı. Türkeş sağ olsa hiç bir biçimde MHP’de bu biçimde bir şey kelam konusu olamazdı.

Burada karanlık eller var. Sayın Bahçeli bunun ne kadar farkında bilmiyorum lakin görünüyor. Türkeş’in ‘Devlete ziyan vermesin diye uzakta tutuyorum’ dediği kimi isimleri Sayın Bahçeli’nin yanında görüyorum. MHP’yi artta karanlık birtakım güçler yönetiyor. MHP kendi tarihi misyonuna uygun iradeyi temsil edemiyor. O iradenin temsili olsa, MHP bugün Türkiye’nin kurtuluş kalesi üzere olur. Şu anda MHP’nin hal bu türlü olunca olması, siyaseti bu kadar zora soktu.”

Yazının tamamını okumak için .