Allah'In Inancı Nedir ?

Selin

New member
Allah’ın İnancı Nedir? Hadi Biraz Ciddileşelim… (Ama Sadece Biraz!)

Forumdaşlar, merhaba! Bugün öyle bir soruyla geldim ki, tarih boyunca herkesin kafasını kurcalayan bir konuya el atacağız: "Allah’ın inancı nedir?" Şimdi, kimse yanlış anlamasın, bu ağır bir konu. Hem de gerçekten! Yani, hepimiz kendi inançlarımızla, değerlerimizle büyüdük ve dünya görüşümüz şekillendi. Ama şimdi sıradışı bir şekilde, biraz mizah katıp, bir de ‘Allah’ın inancı’na bakmayı deneyelim.

Gerçekten de merak ettim; Allah, bizim gibi bir insan olsaydı, hangi inancı seçerdi? Ya da şunu soralım: Allah bir gün kafasını kaşıyıp, “Hmmm, acaba Hinduizm mi, Hristiyanlık mı, yoksa Müslümanlık mı daha iyi bir seçenek olurdu?” demiş midir? Ha, şimdi düşününce, böyle bir şey mümkün mü? Muhtemelen, “Yahu, ben zaten her şeyin yaratıcısıyım, inançları ben yarattım!” diye düşünmüştür. Neyse, şimdi asıl konuya gelelim.

Erkekler Çözüm Arar, Kadınlar İlişkiyi Koru

Şimdi, bu başlık biraz sanki Google’a “erkekler neden sürekli çözüm arar” yazdım, “kadınlar neden sürekli empatik olur” gibisine bir hissiyat yaratmış olabilir ama bu konuya gerçekten de yerleştirilmeli. Biraz mizahi bir bakış açısı sergileyerek, ‘Allah’ın inancı’ meselesini erkekler ve kadınlar arasında nasıl değerlendirebileceğimize bakalım.

Erkekler, bildiğiniz üzere, çözüm odaklıdır. Mesela, bir soruya cevap ararken, soruyu çözme yoluna giderler. Yani, şöyle düşünebiliriz; Allah, erkek olsaydı, inanç konusunda oldukça stratejik bir yol izlerdi. “Dünyayı yarattım, evreni kurdum, hem de kendi kurallarım çerçevesinde. Bunu kimse sorgulamaz, çünkü ben kararımı verdim!” şeklinde bir yaklaşımı olabilirdi. Hatta, belki de “Allah’a inanmak, kaybedeni sevindirmek için değil, kazananı güçlendirmek için olmalı” gibi bir mantık geliştirebilirdi. Yani, sonuçta hep kazanırdı!

Kadınlar ise genellikle duygusal zekâlarıyla öne çıkar. İlişkilerde empatik yaklaşırlar ve tüm insanların ihtiyaçlarını anlamaya çalışırlar. Eğer Allah kadın olsaydı, belki de her inancı kabul edip, “Yahu, herkesin yolu farklı, herkesin inancı farklı, ama aslında hepimiz biriz” şeklinde bir yaklaşım izlerdi. Bir tarafta çözüm odaklı bir yaklaşım, diğer tarafta ise daha empatik, daha kapsayıcı bir yaklaşım… İkisi de doğru, fakat ne kadar farklı! Yani, aslında belki de Allah, her iki yaklaşımı da bir arada barındıran bir varlık olabilir. Çünkü, her iki bakış açısının da gücü var, değil mi?

Allah’ın İnancı: Biraz Espri, Biraz Ciddiyet, Tam Karar!

Şimdi, şunu düşünelim: Allah, tüm bu farklı inançları neden yaratmış olabilir? Belki de, tüm bu çeşitlilik aslında insanlara bir sınavdır. Hani derler ya, “Allah herkese sabır verir,” belki de sabrın en büyük sınavı, inançlarımızı farklı farklı kucaklamak ve birbirimize saygı duymaktır. Çünkü, eğer herkes aynı inancı paylaşsaydı, dünya ne kadar sıkıcı olurdu, değil mi? Farklı düşüncelerin olduğu bir dünya, bazen zorlayıcı olabilir ama aslında bizi birbirimize yaklaştırır.

Mesela, birisi “Bana göre Allah şu, Allah bu” diye düşündüğünde, diğer insanlar bu farklı görüşü duyarak, kendi inançlarını gözden geçirebilirler. Belki de en güzel şey, insanın inancını geliştirebilmesi ve başkalarının farklı bakış açılarını kabul edebilmesidir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, kabul etmek değil, saygı duymaktır. Saygıyı kaybettiğimiz anda, inancımızın özü de kaybolur.

Şimdi forumdaşlar, sıradışı bir soru soruyorum: Sizce Allah, insanların bu kadar farklı inançlarını görünce “Aman Tanrım, neden bu kadar çeşitlilik var?” diye düşünür müydü? Yoksa “İyi ki yarattım, çeşitlilik çok güzel!” diyerek bir çay içer miydi? Bu konuda tahminleriniz neler?

Forumda Esprili Bir Tartışma Başlatalım!

Hadi bakalım, herkes sırayla Allah’ın inancı hakkında kendi teorisini yazsın. Belki de “Allah sadece insanları bir araya getirmek için inançları yarattı!” diye yazan bir arkadaşımız çıkabilir. Veya “Allah, her dinin en iyi versiyonunu yapmış ama hepsini eşit tutarak barışı sağlamak istemiştir!” gibi yaratıcı fikirler gelebilir.

Düşünsenize, bir Allah’ın inancı olsaydı, bu nasıl olurdu? Hadi bakalım, ne kadar yaratıcı olabilirsiniz? Eğlenceli, mizahi ve biraz da derin düşünceli cevaplar bekliyoruz!