alk Eğitim Merkezi Müdürü, mal paylaşımı uyuşmazlığı niçiniyle kardeşi tarafınca pompalı tüfekle vurularak öldürüldü

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar’ı (49) pompalı tüfekle vurarak öldürdükten daha sonra kaçan kardeşi M.Z.U. (47) yakalandı. Kardeşler içinde uzun müddettir mal paylaşımı konusunda uyuşmazlıklar olduğu, mahkemenin devam ettiği açıklandı. Abdulvahit Uygar’ın, kendisini tehdit ettiği teziyle daha evvel hakkında uzaklaştırma sonucu aldırdığı M.Z.U.’nun sözünde, korkutmak maksadıyla ateş ettiğini söylemiş olduği öğrenildi.

Olay, dün Adapazarı Halk Eğitim Merkezi önünde meydana geldi. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar mesaisinin akabinde kurumdan ayrılırken, kardeşiyle karşılaştı. Abdulvahit Uygar ile kardeşi M.Z.U. içinde tartışma çıktı. M.Z.U. pompalı tüfekle ateş ederek Abdulvahit Uygar’ı vurdu. Göğsü ve sırtından vurulan Abdulvahit Uygar sıhhat takımı tarafınca Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Abdulvahit Uygar yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak, hayatını yitirdi. Polis olayın akabinde kaçan M.Z.U.’nun peşine düştü. M.Z.U., TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde aracının durdurulması kararı yakalandı. Gözaltına alınan M.Z.U. Sakarya’ya getirildi.

İfadesi alınan M.Z.U. ağabeyiyle görüşmek için halk eğitim merkezine gittiğini söyleyerek, “İş çıkışında görüştüm. Lakin bana aksi yanıtlar verince sinirlendim. Tüfekle ateş ettim. Korkutmak emeliyle ateş ettim, hedefim öldürmek değildi” dedi.

Abdulvahit Uygar ile işşiz olduğu bildirilen kardeşi M.Z.U içinde uzun müddettir mal paylaşımı konusunda uyuşmazlıklar olduğu, mahkemenin devam ettiği öğrenildi. Ayrıyeten, Abdulvahit Uygar’ın kardeşinin kendisini tehdit ettiği teziyle daha evvel savcılığa müracaatta bulunduğu ve hakkında uzaklaştırma sonucu verildiği açıklandı.

Abdulvahit Uygar’ın cenazesi Adapazarı Halk Eğitim Merkezi önünde yapılan merasimin akabinde toprağa verilmek üzere memleketi Hatay’a uğurlandı. (DHA)