Ahmet Hakan: İsveç’te Kuran yakan şu manyağı, fazla mı ciddiye alıyoruz sanki?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, İsveç’te, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yapılan, ‘Kuran-ı Kerim yakma eylemi’ hakkında, “İsveç’te Kuran yakan şu manyağı, fazla mı ciddiye alıyoruz sanki? Bu pespaye adam, şu anda, ‘yaptığım bir aksiyonla koca İslam dünyasını nasıl da rahatsız ettim’ diyerek böbürleniyordur kesinlikle. İşte ben buna kötü biçimde bozuluyorum” dedi.

Hakan, yazısında öfkesinin doruğunda olduğunu belirterek, “Sinirleniyorum fakat minnacık bir meczup bozuntusunun, koskoca İslam dünyasını bu kadar kolay ayağa kaldırabiliyor olmasından da rahatsız oluyorum” sözünü kullandı.

Hakan, devletin İsveç’e halinin, “oldukca şahane, epey klas” olduğunu belirterek, “Devletin koyduğu bu vakur halla yetinelim. Daha fazla kıymet vermeyelim şu alçak münasebetsize” yorumunu yaptı.

TIKLAYIN – Asmalımescit’te İsveç protestosu: “yaşasın şeriat” ve “tek yol şehadet” sloganları attılar

• TIKLAYIN – İsveç’te çok sağcı siyasetçi Kuran-ı Kerim yaktı; Dışişleri Bakanlığı’ndan reaksiyon geldi: Yapılan aşağılık saldırıyı en kuvvetli biçimde lanetliyoruz
  • TIKLAYIN – İsveç Büyükelçisi, Dışişleri’nden çıkamıyor; ‘Kuran yakma hareketi izni’ niçiniyle bir daha Bakanlığa çağrıldı