25 Nisan, Nordio: “Avrupa tatili olmalı”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Benim için 25 Nisan ya da her halükarda ona yakın bir tarih olsaydı, sadece ulusal bayram değil, Avrupa tatili olmalıydı.çünkü Direniş yalnızca İtalya’ya özgü bir fenomen değildi, aksine 1940’ta Fransa’da diğer şeylerin yanı sıra muhafazakar bir milliyetçi olan bir grupla başladı. Raitre’de fa’.

Ayrıca oku

“Sonra bir Hollanda Direnişi vardı, bir Danimarka Direnişi – Mühürlerin Koruyucusu’nu hatırladı – bir Rus Direnişi ve tabii ki Beyaz Gül’lü bir Alman Direnişi vardı. Bunu bir Avrupa kutlaması yapardım, çünkü Nazi-faşizmin yenilgisi bir zaferdir. demokrasileri birleştirmesi gereken unsur”.

“Bakan olarak atandığımda ilk siyasi jestin, Naziler tarafından vurulan partizanların anısına bir anıtın bulunduğu Roma’daki Fosse Ardeatine’e biraz benzeyen Paris’teki Mont Valérien’e gitmek olduğunu ekleyeceğim. İtalya tarihinde Fransızların bu kutsal yerine giden ilk kişiydi ve altın imza defterinde benim imzam Macron’un yanındaydı, çünkü oraya ilk kez bir İtalyan gidiyordu, yani ne olduğunu tahmin edebilirsiniz. Nazi-faşizme karşı savaşanlara karşı hürmet ve bağlılık duygum. Sonuç olarak -Nordio yineledi – bu birleştirici bir kutlama olmalı ve birileri bu anlayışı reddederse rahatsız olurum”.