2023 çalışma kararnamesini onaylayan CDM’den sonra Başbakan Giorgia Meloni ve bakanlar basın toplantısı yapmadı. Başbakan ile CGIL’in bir numaralı üyesi Maurizio Landini arasındaki röportajın yanı sıra UIL sekreteri Pierpaolo Bombardieri’nin dün yaptığı sözlerin ardından, konferans düzenlememe kararı sendikalarla daha fazla tartışmayı önlemek için alınmış olabilirdi. hükümetin çalışma kararnamesini işçi gününde çıkarma kararından ‘propaganda’dan bahsetmişti.
Erteleme kararı, çok amaçlı salonun ışıklarını kapalı tutmak ve Çalışma Bakanı Marina Calderone’nin Palazzo Chigi’nin çıkışında yaptığı uzun bir ‘konuşma’ ve Meloni’nin işi sahiplendiği bir video ile sınırlandırmak bu nedenle. CDM’yi 1 Mayıs’ta toplama seçimini de savunan hükümet tarafından yapıldı. Hamleden vazgeçmeden: “Nasıl bir tartışma anlayamıyorum, hükümetin 1 Mayıs’ı sözle değil icraatla kutlamayı seçmesinden gurur duyuyorum”.
Erteleme kararı, çok amaçlı salonun ışıklarını kapalı tutmak ve Çalışma Bakanı Marina Calderone’nin Palazzo Chigi’nin çıkışında yaptığı uzun bir ‘konuşma’ ve Meloni’nin işi sahiplendiği bir video ile sınırlandırmak bu nedenle. CDM’yi 1 Mayıs’ta toplama seçimini de savunan hükümet tarafından yapıldı. Hamleden vazgeçmeden: “Nasıl bir tartışma anlayamıyorum, hükümetin 1 Mayıs’ı sözle değil icraatla kutlamayı seçmesinden gurur duyuyorum”.