2023 bölgesel seçimleri, Fdi Lazio bahsini kazanır. Lombardiya’da Fontana’ya basmak

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Giorgia Meloni, Lombardiya ve Lazio’daki İtalya Kardeşleri’nin ve merkez sağın ezici zaferini kutluyor. Başbakan için “merkez sağın birliğini pekiştiren ve hükümetin çalışmalarını güçlendiren önemli ve önemli bir sonuç”. Ancak koalisyonun iç dengelerinin alt üst edilmesinin ardından şimdi müttefiklerle ilişkilerin can alıcı noktası başbakan ve FDI liderinin masasında: iki bölgedeki sandıklardan çıkan ve senaryoyu netleştiren bir rakam. geçen Eylül genel seçimlerinde ulusal düzeyde fotoğraflandı.


Ayrıca oku


İçinde Lombardiya Bu arada Fdi, Senato başkanı Ignazio’nun kardeşi Romano La Russa ve en az 8 meclis üyesi için bölgenin başkan yardımcılığını istiyor. Fdi’nin Lombardiya’daki koordinatörü Turizm Bakanı Daniela Santanchè, “Koalisyon açısından dengenin değişeceği açık, çünkü her zaman ekip vardır, ‘sağ merkez’ ekibin çok güçlü olduğu kanıtlanmıştır” diyor. Guido Bertolaso’nun Refah Departmanına bir onay verdiği hipoteziyle karşı karşıya kalan Melonian üssü, “Bertolaso’nun ne yapmaya niyetli olduğunu bilmiyorum, ancak bu müttefikler arasında toplu bir karar” yanıtını vermekle yetiniyor.

Arcore çevresinde “koltuklar” hakkında konuşmamayı tercih ediyoruz ve bu, Senato’daki Fi grubunun lideri Licia Ronzulli tarafından açıkça anlaşılıyor: “Açıkçası, başkan yardımcılığı ve konsey hakkındaki sorular beni Meclis’te ilgilendirmiyor. an. Bugün, Attilio Fontana’nın zaferi için memnuniyet günü ve denge, başkan yardımcılığı ve meclis üyesi sayısından bahsetmek merkez sağın zaferini azaltıyor”. İtalya Kardeşler’in sonucunun dengeleri nasıl değiştireceği sorusuna yanıt veren Carroccio’nun temsilcisi, Kuzey Ligi valisi Attilio Fontana ise ihtiyatlı davranıyor: “Yine de kaselerle değerlendireceğiz” diyor. cevap verir: “Kimse kendi bakış açısını dayatmaz”. Ancak kesin olan şey, Via della Scrofa’nın, özellikle Lombardiya’da (Meloni’nin partisinin %26’nın üzerinde seyahat ettiği yer) sayılarının ağırlığını ortaya koymayı ve yatırım yapılan şirketlerdeki randevuların yönetiminde rota değişikliği istemeyi planladığıdır.

Lombardiya’da seçilen Fdi milletvekili ve Montecitorio Finans Komisyonu başkanı Marco Osnato, Adnkronos’a açıkça şunu söylüyor: “Eğer şimdi müzik değişmeliyse? Bilmiyorum, sadece bunun bir senfoni olması gerektiğini söylüyorum, değil. bir solo…” . “Görüldüğü gibi dengeler değişti. Bizi ilgilendiren ilk şey merkez sağın zaferi oldu, Fdi kendisini birinci parti olarak teyit ediyor. Seçmen bize bu önemli sorumluluğu verdiyse bu da olmalı.” Kurumların içindeki temsile yansıdı. Fontana haklı, doğru ağırlıklarla ve en uygun kişilerle olacak. Mutlaka harcayacak insanlarımız var” dedi.

Fontana’nın yardımcısı Romano La Russa’nın hipotezi üzerine Osnato çok fazla bir şey söylemiyor: “Bu konuda bir bilgim yok, La Russa kesinlikle tecrübeli ve partide bir referans noktası, ona değer verilecek, biz de ona güveneceğiz.” sakince karar verecek”. “Geçen yasamada -parlamenter devam ediyor- Lombardiya bölgesi siyasi bir güce karşı çok güçlü bir dengesizlik yaşadı. Bugün bazı hedeflerin daha etkili bir şekilde paylaşılacağına inanıyoruz. Ve bunu yapmak için idari bölgeye çok güçlü bir müdahale yeni güçlere ihtiyaç duyan makineye ihtiyaç var. Her şeyden önce, tarihsel olarak cuntanın siyasi kolu olan yan kuruluşlara atıfta bulunuyorum”.

Güç dengesi bir kez değiştiğinde, Fdi müttefikleri Forza Italia ve Lega’nın tepkisinden korkmak zorunda kalacak mı? “Endişelenmiyoruz, 30 yıldır koalisyondayız ve farklı ağırlıklardayız. Tarihsel olarak Fi her zaman en güçlü partiydi, bugün en güçsüz parti. Hem programlar hem de programlar açısından hak ettiği ilgiyi görecektir. ve insanlar” .

Silvio Berlusconi’nin Ukrayna ve Başkan Zelensky hakkındaki yorumu kişisel bir şaka olarak reddediliyor: “Fi’de kimsenin onu takip etmediğini anlıyorum. Belki kendini kötü ifade etti… Kesinlikle koalisyonun ve kendi partisinin hislerini temsil etmiyordu. ”diyor Osnato.

Fdi da zaferin tadını çıkarıyor LazioVia della Scrofa partisinin %30 barajını oldukça aştığı, merkez soldan kopmuş bir bölge. Meloni’nin şiddetle arzuladığı Kızıl Haç’ın eski başkanı Francesco Rocca’nın zaferi, liderin partinin Capitoline liderliğini görevlendirip onu organizasyona emanet etmesinin ardından, son haftalarda iç gerilimler yaşayan bir siyasi gücü birleştiriyor. yönetici Giovanni Donzelli .

“Merkez sağ genellikle düşük katılımla cezalandırılıyor, bu sefer ikna edici bir aday önerme seçimi meyvesini verdi. Bu, ulusal düzeyde yapılan iyi işleri de teyit eden, güçlü siyasi imaları olan bir oylama. “Rampellici” bir parlamenter ve Fdi’nin eski Roma koordinatörü Adnkronos Massimo Milani, Rampelli liderliğindeki mevcut adayın iki adayına destek veren tartışmalı bir seçim etkinliğinin ardından Meloni’nin yerini aldı.

Milani, başbakandan adımlarının izini sürmesini istedi ve o da bırakmayacak: “Bugün büyük bir sevinç anı, hep birlikte kutluyorduk, hadi zaferin tadını çıkaralım ve önümüzdeki birkaç gün içinde kendimizi netleştirmeye çalışacağız. Ama bu şimdi arka planda. Açıklama dilemeye devam ediyorum.”

(kaydeden Antonio Atte)
 
Üst