14 Temmuz Ulusal Bayram Fransa, Mattarella'nın Macron'a Mesajı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Ulusal Parti vesilesiyle, onu ve tüm vatandaşlarını kişisel tebriklerimi birleştirdiğim İtalyan halkına sevinçli hale getirmekten memnuniyet duyuyorum”. Bu metnin Cumhurbaşkanı Başkanı Sergio Mattarella, 14 Temmuz tarihli Fransız Ulusal Bayramı vesilesiyle Fransız Cumhuriyeti Başkanı Emmanuel Macron'a gönderdiği mesaj.

“Ülkesi ve tüm Avrupa için – Devlet Başkanı'na devam ediyor – 14 Temmuz'da, demokrasilerimiz temelinde yer alan evrensel özgürlük, eşitlik ve kardeşlik ideallerini kutlayan istisnai bir tarihsel anlam ve yüksek sembolik değer anı oluşturur. Yazdığınız gibi, Cumhurbaşkanı, 2nd'de bana iletilen sıcak mesajda, 2nd'de bana iletilen sıcak mesajda, Fransa ve İtalya 'benzersiz bir ilişki' paylaşıyor. Birbirleri için hayati müttefiklerAynı kültürel köklerin güçlü ve birçok önde gelen çıkarlarla birleşti “.

İttifak beklentisiyle Mattarella, ” Quirinale Antlaşması, uygulaması Paris için Roma için olduğu gibi öncelikli bir karakter olan ayrıcalıklı bir işbirliğinin ayrıcalıklı bir aracı olmaya devam ediyor.. Güvenilir ortaklar arasında yapılandırılmış bir işbirliği, karmaşık zorluklarla ve artan gerilimlerle işaretlenmiş mevcut uluslararası bağlamla yüzleşmek için gereklidir “.

“Ülkelerimiz – hala metinde okuduk – Avrupa Birliği ve Atlantik İttifakı'nın yetkili üyeleri, aslında Ukrayna'ya karşı saldırganlığın devamından Orta Doğu'daki dramatik duruma karşı mevcut ve en acil tehditleri etkin bir şekilde karşılaştırma taahhüdünden başlayarak dünya sahnesinde birlikte önde gelen rolü sürdürmeye çağrılıyor.”

Devlet Başkanı şöyle yazıyor: “İtalya ve Fransa arasındaki bu sorumlulukların uyumlu olarak paylaşılmasından” istikrar ve güvenliğin yanı sıra entegrasyon süreci büyük ölçüde katkıda bulunmuş ve katkıda bulunmaya devam etmek zorunda kalacak kıtamızın refahına ve rekabetçiliğine bağlıdır. Kurallara dayalı çok taraflı bir düzenin onaylanması, barışçıl ve birbirine bağlı“.

“Yenilenmiş Notre-Dame Katedrali'nin heyecan verici anısını, Fransızların dayanıklılığının ve operasyonunun sembolü, yenileme, sevgili başkan, bugün ciddi yıldönümü için en sıcak dilekleri, frans için en iyi oylamaları ifade ederek, frans için en iyi oyla, insanı için ve şirin bir geleceği için cumhurbaşkanının en iyi oyu ile sonuçlanır.